Hogyan lehet kombinálni az utazást és a pénzkeresést?

digitális nomád

A folyamatos utazás, és a nomád életmód sokak számára rendkívül izgalmas dolog. Ezáltal ugyanis felfedezhetsz különböző kultúrákat, idegen tájakat ismerhetsz meg, és bejárhatod a világot. Van egy dolog azonba, ami sokakat vissza is tart ettől az életmódtól. Ez pedig nem más, mint hogy nem tudják az állandó munkájukat végezni, így nem lesz bevételük. Ha azonban igazán szeretnél belevágni a kalandokba, akkor ez nem jelenthet problémát. Számos olyan lehetőség van ugyanis, amellyel útközben is kereshetsz pénzt. Ha pedig némi pluszpénzt keresel, akkor kevesebb költségvetési gondod lesz, megteheted mindazt, amit szeretnél, és talán még tovább is maradhatsz távol, mint eredetileg tervezted. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan lehetőséget, amellyel akár útközben is bevételre tehetsz szert.

Online Szerencsejátékok

Bár talán elsőre nem is gondoltál erre a lehetőségre, de az online kaszinós játékok

akár extra bevételhez is juttathatnak. Persze, ha ezt az opciót választod, akkor érdemes azzal tisztában lenni, hogy az ilyen játékok soha nem kínálnak biztos nyereséget, sőt, akár még veszíthetsz is velük időnként. Ahhoz pedig, hogy valóban bevételed is lehessen hosszú távon, okosan kell játékokat választani. Érdemes az olyan stratégia játékok mellett dönteni, mint a póker, vagy éppen a blackjack. Ezeken ugyanis sokkal nagyobbak a nyerési esélyek, ha okosan játszol. Emellett az is javasolt, hogy ne ez legyen az egyetlen bevételi lehetőséged. Ahogy említettük ugyanis, nem biztos, hogy mindig nyerni fogsz. Arra azonban remek választás lehet egy-egy ilyen játék, hogy megpróbálj extra nyereményre szert tenni velük.

Online Szabadúszó Feladatok

A mai online világban rengeteg olyan munka van, amelyet online, akár projekt alapon is elvégezhetsz. Legyen szó akár szövegírásról, grafikai tervezésről, weblap fejlesztésről, vagy éppen valamilyen informatikai feladatról, ma már rengeteg lehetőséged akad. Ráadásul ma már több olyan felület is létezik, ahol megtalálhatod a számodra érdekes feladatokat. Ha tehát rendelkezel olyan tudással, amelyet egy ilyen online felületen is el tudsz adni, akkor semmi akadálya annak, hogy belevágj. Érdemes azzal tisztában lenni, hogy a projektek elnyerése nehéz lehet, különösen az elején, amikor még nem rendelkezel bizonyított tapasztalattal, de ha már volt néhány munkád, és pozitív visszajelzéseket kaptál az oldaladon, akkor várhatóan egyre több lehetséges ügyfél megtalál majd.

Nyelvoktatás

Ha folyékonyan beszélsz angolul, az angol, mint idegen nyelv tanítása remek módja annak, hogy utazás közben pénzt keress. Az angol oktatásra ugyanis világszerte óriási a kereslet. De akkor sincs gond, ha más nyelven beszélsz, hiszen ebben az esetben is rengeteg lehetőség vár majd rád. Az oktatást végezheted személyesen ott, ahol éppen tartózkodsz. Emellett arra is van lehetőséged, hogy online tanítsd azt a nyelvet, amelyben igazán jó vagy. Sőt, így talán sokkal rugalmasabban dolgozhatsz, miközben több tanítványra is szert tehetsz.

Taníts Más Képességeket!

Természetesen az emberek nem csak nyelveket akarnak tanulni. Ha van olyan különleges készséged, amely iránt nagy a kereslet, akkor nyert ügyed van. Talán nagyon jól játszol egy hangszeren, vagy profi vagy fotózásban, vagy éppen a fotók szerkesztésében. Bármi legyen is az, valószínűleg van valaki, aki szeretné megtanulni ezeket a készségeket. Ez nem csak remek módja a pénzkeresésnek, hanem arra is, hogy új embereket ismerj meg, jobban bekapcsolódj a helyi közösségbe, és utazás közben barátokat szerezz.

Készíts Eladható Dolgokat!

Ha kreatív vagy, és tudsz például ékszereket készíteni, portrékat rajzolni vagy festeni, akkor jó ötlet lehet, ha magaddal viszed a kézműves kellékeid egy részét az utazásaidra, és eladod az alkotásaidat. Erre pedig egészen biztosan számos lehetőséged lesz. Ez ráadásul egy rendkívül vonzó módja a pénzkeresetnek, hiszen azzal töltheted el az idődet, amit igazán szeretsz, miközben ezáltal bevételre is szert tehetsz.

Add El a Fotóidat!

Az utazás együtt jár azzal is, hogy folyamatosan fotókat készítesz. Ha pedig ehhez egy minimális tudással is rendelkezel, akkor máris készíthetsz olyan fotókat, amelyeket aztán eladhatsz a különböző stock fotó oldalakon. Ez tehát egy olyan pénzkereseti forma, ahol nem igazán van szükség semmilyen extra tevékenységre, hiszen számos fotó egyébként is a rendelkezésedre áll. Ha pedig egy minimális utómunkát is végzel rajtuk, akkor szinte azonnal eladhatóvá válnak. Érdemes azonban szem előtt tartani azt, hogy ezzel általában nem tehetsz szert igazán nagy bevételre, de arra mindenképpen jó, hogy kiegészítsd egy kicsit az utazásra fordítható keretedet.

Szezonális Munka

Ha hosszú távú utazást tervezel, és legalább egy hónapig vagy tovább maradsz egy területen, akkor akár találhatsz szezonális munkát is. Gyümölcsszedés, munka a fiatalok nyári táboraiban, síoktatói munka télen vagy búvároktatói munka a melegebb célállomásokon, árusítás a karácsonyi vásárokon, ebben az esetben a lehetőségek tárháza határtalan. Egyes idénymunkák további előnye, hogy a szállásodról és legalább egy étkezésről is gondoskodnak, így még több pénzt spórolhatsz.

Felmérések és Piackutatás

Bár nem fogsz nagy pénzeket keresni, de egy kis zsebpénzt kereshetsz online felmérések kitöltésével és új termékek tesztelésével, azzal a plusz bónusszal, hogy az összes mintát megtarthatod. Ráadásul az ilyen jellegű munka elvégzése minimális időt és erőfeszítést igényel, ami azt jelenti, hogy arra koncentrálhat, amire igazán szeretnél, azaz, hogy élvezd az utazásokat.

Értékesítsd a Korábban Szerzett Tapasztalataidat!

 A tapasztalatodtól függően az átlagosnál is magasabb jövedelemre tehet szert, ha tanácsadói karrierbe kezdesz. Ez lehet rövid vagy hosszú távú, és lehet online vagy személyes. Egy dolog azonban fontos, minden esetben képesnek kell lenned leírni és eladni a hiánypótló képességeidet, és kapcsolatot teremteni az ügyfelekkel. A szakterület azonban bármi lehet.  Segíthetsz leendő egyetemi hallgatóknak a jelentkezési lapok megírásában vagy a felvételi beszélgetésre való felkészülésben, megtaníthatod bárokat arra, hogyan lehet a legjobban prémium italokat értékesíteni, segíthetsz startupoknak tendereket írni vagy jótékonysági szervezeteknek finanszírozási pályázatokat készíteni.