Marseille családos attrakciói

Musee Subaquatique Marseille

Marseille a szappankészítés fővárosa gazdag kulturális örökségekben, ugyanakkor Provence kapujaként számos turisztikai látványossággal rendelkezik. A tengerparti nyaralás mellett a családos nyaralók izgalmas programlehetőségeket találnak, kalandparkokat, a legendás focicsapat az OM Velodrome Stadionját. A város új szenzációja a víz alatti múzeum.

Marseille Franciaország legrégebbi, és egyben 2. legnagyobb városa, 2600 évvel ezelőtt alapították. 2013-ban Marseille Provence Európa kulturális fővárosa volt, 2016-ban pedig az UEFA-kupa eseményei miatt fogadott rengeteg látogatót.

Különleges látnivalók és attrakciók családos nyaralóknak

Marseille-i Víz alatti Múzeum

A 2021-ben felavatott Musee Subaquatique Marseille (MSM) nemcsak művészeti szempontból remekmű, műszaki tudományos és oktatási célokat, valamint környezetvédelmi szempontokat szolgál. Az alapítók a a létesítménnyel tengeri élet védelmére kívánják a figyelmet felhívni. A hagyományos múzeumoktól eltérően a termei uszonyok segítségével járhatók be. 5 méter mélyen látható 10 művész 10 szobra. A Musee Subaquatique Marseille könnyen megközelíthető, a Katalán strandtól alig 100 méter távolságra. Hasonló létesítmény található Cannes közelében a Szent-Margit szigeten – itt a tenger fenekén a híres brit művész Jason de Caires Taylor hat óriásszobra csodálható meg. Az installációk érdekessége, hogy az anyaguk a korall lárvák megtapadását és fejlődését segítik elő. Mindkét víz alatti múzeum művészileg megkomponált mesterséges zátonyai a tenger állatvilágának védelmét és fejlődésének elősegítését állítják a központba.

Pastré Aventure

Pastre Aventure Marseille

A marseille-i Treetop kalandpark a belvárostól alig 10 percre található. Öt éves korúnál nagyobb gyermekek részére, és felnőttek számára kínál élményt és szórakozást. A gyerekzóna 26 elemből áll, ahol a szülők végig segíthetik a különböző akadálypályák mellett a gyermekeket (létrák, szekér árbócok, cipzárak, hidak, hálók, házak a legfontosabb elemei). Az akrobatikus pályáján pedig egyre fokozódó nehézségekkel kell megküzdeni.

Ecopark Adventures Marseille

Ecopark Marseille

Az Ecopark kalandpark Marseille belvárosához közel, alig 20 percre található Bouches du Rhône 13-ban, kimondottan ajánlatos a hegymászás gyakorlására. A 2-4 éves korú gyermekeket a Minipark várja, ahol a nagy mászópályákhoz hasonló készségeket gyakorolhatják be 1 méteres magasságban – majomhidakon, hordókon, mini zipzáras vonalakon. Az ötéves korúak már a fák között magasban járkálhatnak, összesen hét egyre nehezedő akadálypályát tartalmaz. Szenzációs pályája 400 méter hosszan köti össze a cipzárt, a 160 méteres csúszda a talajszint felett 22 méterrel indul, miközben bámulatos panoráma nyílik a marseille-i háztetőkre.

Marseille-i Csillagászati Obszervatórium

Csillagászati Obszervatórium Marseilleu

A marseillei-i obszervatóriumot még 1702-ben a jezsuiták alapították, majd egy évszázaddal később áthelyezték a jelenlegi helyszínére a Longchamp-fennsíkra. Az Andromeda egyesület jóvoltából igazi csemege a gyermekek és felnőttek részére a csillagképek a bolygók megfigyelése, és a nap, a hold járásának tanulmányozása. Az ősi hangszerek szobája is nyitva áll a látogatók előtt, valamint vezetett túrák keretében felfedezhető az óriás teleszkóp, a 80 cm átmérőjű Foucault távcső.

OM túra a Vélodrome-ban

Marseille Stadium

A létesítmény az Olympique de Marseille történelmének középpontja, ahol a látogatók bepillanthatnak a kulisszák mögé, a ruhatárba, és a gyep szélére. Megtekinthetők a klub fő trófeái, és azok a játékosok, akik az Olympique Marseille dicsőségében részt vettek.

+ 1 extra tipp családosoknak

Marseille Parc Borely a város legnépszerűbb parkja, amelyet a gazdag hajótulajdonos alapított a 17. században, majd a 19. századtól nyilvános park lett. Igen kedvelt a helyiek körében, ahol bámulatos szökőkutak, játszóterek, roller utak és bicikli utak találhatók a mozgékony csemeték és felnőttek számára.

Marseille szervezett programok