Marseille strandok

Prophet’s Beach Marseille

Kevésbé közismert, de Marseille rengeteg stranddal rendelkezik, és mindenki megtalálja az ízlésének igényeinek leginkább megfelelőt. A széles homokos strandjai kisgyermekes családok számára is ideálisak, a tenger kevésbé hullámzik. A Calanque strandok pedig nem csak látványban lenyűgözőek, de aktív sportra is csábítanak, búvárkodásra, és sziklamászásra. Bár a város déli része kevésbé felkapott a látogatók körében, számos különleges látnivalóval rendelkezik, amelyet érdemes felkeresni.

Marseille strandok családosoknak

Marseille strandok

Prado strandok

A Plages du Prado csoporthoz 6 mesterséges kialakítású strand tartozik. A Prado strandok a város déli kerületeinek szívében, a Corniche és az Avenue du Prado közötti szakaszon találhatók, viszonylag széles területűek, rekreációs területtel, játszóterekkel rendelkeznek. A környék strandjai kimondottan kedvezőek kisgyerekes családok számára, mivel csekély hullámzás, és part lassan mélyül.

Prophet’s Beach

Családosok számára jó választás a Le Roucac-Blanc kerületében lévő Prophet’s Beach. A Corniche-on lévő strand Marseille legrégibb strandja, és igen kedvelt a családosok körében. Gát védi, így kevésbé hullámos, alkalmas gyerek úszástanulására is. A partja nagyon széles, és finom homokos, zuhanyzókkal és WC-kel felszerelt.

Katalán strand- Plage de Catalans

A régi kikötő (Le Vieux Port) közelében található, onnan egy negyed órás gyaloglással érhető el. A strandról lenyűgöző a kilátás a Frioul-szigetekre. Igen kedvelt, híres a sportversenyeiről, és a strandröplabda pályájáról. A széles homokos partszakaszon zuhanyzók és WC-k található, a nyári szezonban vízimentő is működik. Számos szolgáltatás vehető igénybe (étterem, kávézó).

Katalán strand Marseille

Pointe Rouge Beach

A Pointe Rouge Beach Marseille legnagyobb homokos strandja, igen kedvelt a családosok és a szörfösök körében. Különösen nyáron sokan keresik fel, mivel a parkolás is könnyen megoldható. A strand a régi kápolna öblében található, és a régi kikötővel közvetlen hajó összeköttetésben áll. Közel van a Prado strandokhoz is. Pompás látvány nyílik a Frioul-szigetekre, és Marseillei-öbölre. A tágas homokos partszakaszon a gyerekeknek játszótér is található, nyári szezonban vízimentő működik. A strandon zuhanyzók és WC található, vízibicikli kölcsönző működik. Számos vízisport tevékenység végezhető (szörfözés, vitorlázás, búvárkodás, kajakozás, Kitesurfing, stb.) A strandon éttermek, kávézók találhatók, és minden évszakban kedvelt kiránduló, pihenőhely.

Bonneveine beach

A Bonneveine strand (más néven Plage Gaston Deferre) az Escale Borely központjában található a Marseille 8éme-ben. A két hullámtörő által védett öböl kedvelt egyrészt a homokos partja másrészt a csekély hullámzás miatt. A nyári szezonban vízimentő működik, a strandon öltözők, zuhanyzók és WC található. A parton éttermek és kávézók találhatók, a közelében a nyári szezon idején egy óriáskerék működik. A gördeszkapark a strandtól balra található, és kedvelt helyi attrakció, a Borely Hippodrome Park is a közelében található.

Saint Estéve plage- Frioul-szigetek (Ratonneau)

A Ratonneau szigeten található strand a szigetcsoport egyetlen igazi strandja, amely gyönyörű türkiz víze miatt kedvelt. Marseille-ből komppal közelíthető meg, nyáron éjszaka is közlekednek, de akár a turisztikai vonattal is ideruccanhatunk. A mólótól egy fél órás sétával közelíthető meg. A strandon főszezonban vízimentő működik, egy kis kávézó, zuhanyzók és WC található.

Strandtippek búvárkodáshoz, és sziklamászáshoz

Calanque En-Vau

CCalanque En Vau marseille

Marseille látképét az épületei mellett a calanques-ok (sziklafallal övezett tengeröblök) uralják. A Calanque En-Vau egy igen kedvelt vad strand, az elhelyezkedése és gyönyörű türkiz színe miatt. Magas sziklák közé van ágyazódva, híres sziklamászó hely, és búvárkodásra is alkalmas. A strandja kavicsos, 700 m hosszú, és igen keskeny (100 m), viszont a körülmények nomádak, nem rendelkezik sem zuhanyzókkal, WC-kel, és büfével sem.