Provence látnivalók

Provence Gordes

Franciaország déli részén a hegyek és a tenger között húzódik a Provence-Alpes-Côte d’Azur régió, a napfényes mediterrán vidék az egyik legnépszerűbb turista célpont. Egyszerre nyújt tengerparti kikapcsolódást, ugyanakkor nevezetes műemlékei mint az avignoni Pápai Palota, Pont du Gard háromszintes római vízvezetéke és egyedülálló természeti látnivalói, mint Camargue lenyűgöző élményt nyújtanak.

Provence legszebb látnivalói

A régió a természeti látnivalói mellett jelentős történelmi korszakok emlékeit őrzi, bájos középkori falvai, mint Gordes és Orgon a vidéki francia életmódba engednek bepillantást.

Provence Orgon

Orgontól Marseille is csak 60 kilométerre fekszik, de Avignontól csak 24 km, alig fél óra alatt megközelíthető.

Avignon

Provence Avignon Palais des Papes

Az erőddel körbevett a Pápai Palota egyike a legnagyobb középkori épületeknek, valamint Pont Saint-Benezet híd, amely egyike Franciaország legismertebb hídjának.

Chauvet

Chauvet kedvelt látnivalói az Őskori barlangok és interaktív látogatóközpont, amely nevezetes a legrégebbről ismeretes barlangrajzokról. A turisták számára építették meg a pontos másolatát Vallon-Pont-d’Arc közelében.

Pont du Gard

Provence Pont du Gard

Az aquaduktja a legmagasabb római kori vízvezetékek egyike, amely 49 méter magas, és háromszintes. A vízvezeték körül különböző turisztikai létesítményeket, múzeumot építettek, de sajnos napjainkban nincs mód rajta átsétálni.

Camargue

Provence Camargue

Temészetvédelmi parkja nevezetes a flamingókról és a híres fehér lovakról.

Aix-en Provence

Aix-en Provence

Aix-en Provence egykor a régió központja volt, napjainkban népszerű gyógyüdülőhely. A Granet Múzeumban megcsodálhatók Matisse, Cézanne, Van Gogh, vagy Picasso alkotásai, akik mind rajongtak a régió fényei és atmoszférája iránt.

Provence két keréken

Míg télen a régióban magasodó hegyek a téli sportok szerelmeseinek a fellegvára, addig tavasszal és a nyáron a gyalogtúrázók és a via ferrata túrák résztvevői lepik el. A bájos provence-i falvak, a lenyűgöző levendulamezők vagy a borvidék kerékpárral is bejárható. Különböző nehézségű és hosszúságú utak közül választhatnak az aktív sportolás kedvelői, de családos túrák is egyaránt megtalálhatók. Provence ikonikus levendulamezője nagyjából 33 kilométer hosszú, közepes nehézségű túra keretében járható be.

Provence: a levendula útja

Alpes de Haute-Provence

A régió fő attrakciója a levendula, amelynek illata egészen júliustól árad szerte szét a vidéken. Összesen négy megyében van lehetőség a levendula útjának a megismerésére (Les Routes de la lavande), amely a hosszú idők folyamán nemcsak Provence, de egész Dél-franciaország egyik jelképévé vált:

  • Alpes de Haute-Provence
  • Drôme,
  • Hautes-Alpes,
  • Vaucluse megyékben.

A provence-i falvakban megrendezett levendula fesztivál népszerű esemény az ide látogató turisták körében is, a helyiek bemutatják a levendula hasznosítási lehetőségeit, és a különféle tárgyakat (szappan, illóolaj, méz) árusítanak helyi ételek és italok fogyasztása mellett.

Provence szervezett programok