Antibes látnivalók

Antibes látnivalók

Antibes a Francia Riviéra egyik legfelkapottabb tengerparti nyaralóhelye, gyönyörű strandokkal rendelkezik. A családos nyaralók körében is népszerű, a Marineland Európa legnagyobb tengeri vidámparkja. Azonban Antibes olyan különleges látnivalókat is kínál, mint a magaslaton álló Fort Carré erőd, a fallal körülvett középkori óvárosa, vagy a Grimaldi kastély, amelyet Picasso Múzeumnak neveznek. A jazz rajongói számára nevezetes esemény az évente megrendezett 10 napos Jazz fesztivál.

Miért jó választás Antibes?

Antibes a Côte D’Azur szívében, Provence Alpes Côte D’Azur régióban fekszik, népszerűségét a tengerparti fekvésének, kedvező időjárásának és strandjainak köszönheti: ragyogó kék égbolt, vakító napsütés az év 300 napjában. Az égszínkék tenger nemcsak gyönyörű, de kiváló vízminőséggel rendelkezik. Ugyanakkor ideális a Côte D’Azur felfedezésére, Cannes-től csak 11 km, távolságra fekszik, Nizza pedig fél órás autózással vagy vonatozással érhető el. A Marseille és Olaszország között közlekedő Thello vonatokkal, valamint Lyria vonatokkal is eljuthatunk Marseille felől Antibesbe. A város 5 kikötővel rendelkezik, a Port Vauban Európa legnagyobb vitorláskikötője.

Antibes Juan-les Pins

Antibes legjobb látnivalói

Juan-les Pins strand

Antibes fő turisztikai vonzerejét a strandok jelentik. A Juan-les Pins strand Franciaország leghosszabb tengerpartja, 25 km hosszú, a nevét tengerpartja mentén sorakozó fenyvesekről kapta. A Côte D’Azur keleti felében jellemzően aprókavicsos a tengerpart, viszont Juan-les Pins-től Théoule Sur Mer-ig homokos partszakaszok találhatók.

Antibes Juan les Pins strand

Chemin des Douaniers tengerparti sétány

A 3,7 km hosszú, kanyargós sétány a Plage de la Garoupe-nál kezdődik, a legjobb lehetőség a varázslatos a Cap d’Antibes felfedezésére. A félsziget öbleiben rejtett standok, a domboldalán pazar villák láthatók. A fehér homokos Plage de la Garoupe privát strand, azonban az utószezonban bárki által látogatható. A sziklák tövéből gyalogos lépcsőkön lehet a félsziget csúcsáig felmenni, ahol egy rózsakert és olajfa liget is található. A sétányról nem csak a tenger, hanem az öbölben gyakran felbukkanó delfinrajok is láthatók.

Fort Carré

A Saint-Roch félszigeten 26 méter magasan áll a 16. századi Fort Carré erőd, ahonnan lenyűgöző 360 fokos panoráma nyílik a környékre. Az erőd egy középső kerek toronnyal és négy hegyes bástyával rendelkezik. Stratégiai helyzetéből fakadóan egykor véderőműként és őrhelyként működött. Port Vauban kikötő közvetlenül az erőd alatt található.

Antibes Fort Carré

Antibes óvárosa

A fallal körülvett óváros (Vieil Antibes) kedvelt turisztikai látványosság, a fal mellől fantasztikus a kilátás az azúrkék tengerre. A középkori negyedben keskeny macskaköves utcák találhatók hangulatos éttermekkel, kávézókkal. A hagyományos piacon a reggeli órákban friss házi kézműves termékeket olíva olajjal készült portékákat, és különleges sajtokat vásárolhatunk. Az óváros jelentős látnivalója a vöröses rózsaszínes homlokzatú Notre-Dame-székesegyház, amely provence-i barokk építészeti stílusban épült.

Antibes látnivalók

Marineland

Az 1970-ben megnyílt tengeri vidámparkban közel negyven féle állat látható. Legnépszerűbb attrakciója a gyilkos bálna, és lehetőség van lemerülni a cápák és különböző tengeri lények közé. A hatalmas akváriumok a világ összes tengerének állatait bemutatják, a szürke cápa a 30 méter hosszú cápaalagúton keresztül látható. Az óriási cápaalagút 5 összekapcsolt medencével rendelkezik, a világ egyik legnagyobb kardszárnyú delfinek számára kialakított medence. Az orkák, a palackorrú delfinek, és a kaliforniai oroszlánfókák a Delfin-szigeten és a lagúnában látható. A lagúna egy privát stranddal is rendelkezik, amelyet egy panoráma ablak választ el az úszkáló állatoktól, így tőlük alig pár centiméterre lehet lubickolni. A Marineland tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, Biot vasútállomása a parktól 200 méterre található. Az állomás Ventimiglia, Cannes és a Grasse városok között közlekedik.

Antibes Marineland

Saint-André bástya

A Saint André Bastion bástyában egy régészeti múzeum található. A kiállításon a környező vizekből feltárt- hajóroncsok, és az ásatások által feltárt görög, föníciai, etruszk, római értékes tárgyak tekinthetők meg.

Château Grimaldi – Musée Picasso

A Grimaldi kastély egy lenyűgöző középkori erődkastély, amely ma a Picasso Múzeumnak is otthona. A világhírű művész 1946-ban élete örömteli időszakát töltötte a kastély falai között, a múzeumban több mint 200 jelentős alkotása látható.

Antibes Château Grimaldi Musée Picasso

Saint-Jaume Bastion –  La Nomádé

Port Vauban területén, Saint-Jaume bástyánál az egykori hajógyár helyén áll a tengerre néző ember installációja, ahonnan egykor a világhírű Cousteau kapitány Calypso nevű hajója útnak indult. Az impozáns alkotás Jaume Plensa katalán művész alkotása, ingyenesen látogatható.

Antibes Nomádé

Antibes szervezett programok