Spinanga tippek egy Las Vegas-i utazás előtt

las-vegas

Az internetes trendeket követő olvasókat talán meglepi a tény, hogy idén immár három évtizede annak, hogy elindult az első olyan online kaszinó, mint a Spinanga. Persze, ez így, ebben a formában enyhe túlzás, hiszen az első platform, amely 1994-ben starolt még bőven alulmúlta a ma megszerezhető Spinanga élményt. Ennek elsősorban technikai okai vannak.

Nem nehéz belegondolni, milyen szinten is voltak az akkori technológiai lehetőségek, összehasonlításban a ma működő Spinanga és hozzá hasonló oldalakkal összehasonlítva. Míg ma, egy Spinanga típusú oldal jellemzően egyfajta szórakoztató központként működik, mindenféle játékok, versenyek, közösségi szórakozás számos változatát kínálva, addig a korabeli online kaszinók igazából nem voltak mások, mint a szárazföldi kaszinók digitális változatai.

Ráadásul, az első platformokon még befizetési lehetőség se volt, a játékosok így nem is tudtak valódi pénzes játékokat játszani. Ehhez képest, a Spinanga kaszinóban szinte bármilyen fizetési mód elérhető, pár perc alatt végrehajthatod a tranzakciót és játszhatsz. Ezért is van egyre népesebb közönsége ezeknek az oldalaknak.

Ha ezek alapján azt gondolnád, hogy a hagyományos kaszinók kimentek volna a divatból, akkor csalódást kell okoznunk. Az olyan városok és létesítményeik, mint Las Vegas, Makaó, vagy Monte Carlo, köszönik jól vannak, rengeteg látogatót fogadnak ma is.

Sőt, az online oldalak valójában még segítettek is nekik, hiszen sokan, akik a kaszinó élményt a virtuális térben ismerték meg, szívesen látogatnak el egy ilyen városba. A folytatásban egy ilyen látogatáshoz kaphatsz kedvcsinálót néhány vegasi érdekességgel.

A nyerőgépek paradicsoma

Las Vegas városa a 20. század elején alakult ki amikor megérkezett ide a vasútépítés, de a ma ismert arculatát az 1930-as években kezdte felvenni, amikor az állam kormányzója egy korábbi tiltást követően engedélyezte itt a játékokat.

A várost sokan a nyerőgépek központjaként tartják számon, ezekből a városban rengeteget találhatsz. Ha jobban belegondolsz, az olyan filmeknek, amelyek ebben a városban játszódnak, ezek a gépek elmaradhatatlan kellékei.

A slot gépek valamivel korábban jelentek meg, mint, hogy Vegas felfutott volna. Egy autószerelő, miután megelégelte, hogy az ügyfelek ott téblábolnak körülötte, miközben ő a munkáját végzi, fogott egy ilyen gépet és beállította műhelye csarnokába.

Ebből a korabeli ötletből alakultak ki a nyerőgépek, amelyek először a kisebb útszéli éttermekben jelentek meg, majd meghódították a kaszinókat is. A legsikeresebbeknek Vegasban bizonyultak, ahol a statisztika szerint minden negyedik lakosra jut egy nyerőgép.

Nagyobb és “régebbi”, mint az eredeti

Las Vegas másik nevezetessége, hogy számos, a világban népszerű építménynek elkészült itt a mása. Ilyen például az Eiffel-torony, de mindenképp említést érdemel a Szfinx is. Az itteni alkotóknak sikerült nagyobb méretű szobrot alkotni, mint az eredeti.

A gízai Nagy Szfinx ugyanis 20 méter magas, míg annak vegasi mása 110 méter magasra sikeredett. Az alkotók szándéka szerint a Las Vegasban épült szobor az élet ősi inspirációja előtt kíván tisztelegni, egyben pedig a város nagyságát is jelképezi.

Ezen a két nevezetességen kívül azonban Vegasban a New York-i Szabadság szobor mása is megtalálható és említést érdemel a Stratosphere nevű kilátó is, a világ legnagyobb ilyen jellegű szabadtéri látványossága.