Marseille és a kosárlabda – így hódolj a kedvenc sportodnak a francia utad során

Amennyiben úgy döntöttél, hogy Marseille-be utazol, de közben kosárlabdalázban is égsz, ne aggódj. Ebben a cikkben összeszedtük a legfontosabb tippeket ahhoz, hogy hogyan érdemes készülnie azoknak, akik az aktívabb kikapcsolódást egy kosárlabdameccs társaságában képzelik el.

Amennyiben már belőttük Marseille legfontosabb látnivalóit, akkor itt az ideje annak is, hogy azt is megtervezzük, hogy hogyan fogjuk követni a kedvenc sportunkat és hogyan mehetünk biztosra akkor is, ha játszanánk vagy gyakorolnánk valamennyit, amíg ebben a páratlan városban tartózkodunk.

Legyen szó az igaz akcióról, vagy inkább az oldalvonalakról vagy egy sportbárból való szurkolásról, Marseille mindnek hiánytalanul megfelel. Ez a francia kikötőváros igazán otthonos fogadtatásban részesít minden sportrajongót.

Amennyiben hajt a kíváncsiság és játszanál egy-két meccset a helyiekkel, akkor jó hírünk van számodra. Marseille-ben rengeteg szabad kosárlabdapályát találhatsz a város minden részében és általában mindenki nyitott arra, hogy becsatlakozz egy baráti mérkőzésre. Ez tökéletes módja annak, hogy az utad során is hozd a kitűzött edzésmennyiséget és kapcsolatokat is építs, illetve akár olyan tippeket is bezsákolhatsz, amelyeket különböző internetes oldalakon nem találnál meg.

A Plage du Prado strand több pályával rendelkezik lenyűgöző tengeri kilátással, tökéletes hely egy lazább játékhoz barátokkal. Ha központibb helyet keresel, látogass el a Saint-Charles sportkomplexumba, amely több kültéri pályát kínál.

Amennyiben pedig szurkolótársakat keresel, akkor keresgélj az erre hivatott csoportokban vagy weboldalakon és biztosan találsz hozzád hasonló sportrajongókat, akik feldobják kicsit az utazás élményét. Amennyiben pedig belefér a bőröndödbe, akkor az a legjobb, ha hozol egy saját labdát vagy helyileg vásárolsz egyet és megtartod emlékbe. A helyi sportfelszerelés üzletek széles választékban kínálnak megfizethető áron kosárlabdákat.

A városban egyébként két kiemelkedő klub is van: a Stade Marseillais UC és az Union Marseille Basketball (UMBB). Mindkét csapat az alsó francia ligákban versenyez, de a franciák mindig is kiemelkedően tehetséges játékosokat neveltek ki, és ennek köszönhetően ezek a csapatok is rendkívül izgalmas és gyors tempójú hangulatot kínálnak minden egyes megmérettetés során. Jegyet pedig természetesen előre is válthatsz, szóval amennyiben befizetnél egy élő szurkolásra a helyiekkel, akkor mindenképp fontold meg ezt a programot, amikor az utazásodat tervezgeted.

A város persze nem szűkölködik a sportbárok terén sem. Ahogy Magyarországon is, úgy Marseille-ben is nagy kultúrája van az élő kosárlabda közvetítés lehetőségének. Bármerre is jársz, biztosan fogsz találni egy olyan éttermet, bisztrót, vagy kávéházat, ahol élőben követheted a kedvenc csapataid mérkőzéseit.

Az olyan helyek, mint például a „The Frog & Rosbif” vagy a „The Australian” népszerű helyek, amelyek a nemzetközi sportesemények közvetítéséről ismertek leginkább, és remek lehetőséget teremtenek arra, hogy együtt szurkolj a helyiekkel, és igazán jó hangulatban nézd meg a kedvenc csapataid meccseit.

Marseille egy olyan város, ami rengeteg látnivalóval szolgál, szóval a nagy szurkolás közben szoríts egy kis időt arra is, hogy igazán felfedezd ezt a gyönyörű helyet, és hogy megismerkedj a francia konyha kihagyhatatlan fogásaival is. Fedezd fel a Notre-Dame de la Garde bazilikát, amely páratlan városi kilátást kínál, vagy barangolj a forgalmas Cours Julien környékén, amely ismert a street art-járól és vibráló kávézóiról. Így biztos lehetsz majd abban, hogy nem csak a szurkolói oldalad lesz teljesen elégedett azzal, hogy megjártad Franciaország egyik legvarázslatosabb szegletét.