A legjobb fizetési módok a francia Nomini kaszinókban

Ha van olyan ágazata az online térben működő gazdaságnak, amelynek az elmúlt időszakban produkált fejlődésére a lélegzetelállító jelző érvényes, akkor az az online szerencsejáték ipar. Az olyan kaszinók, mint a Nomini, folyamatosan képesek növelni követőik táborát, ami nem csak a világ egyéb részein, de itt, Magyarországon is elmondható.

A Nomini és a hasonló online kaszinók ugyanakkor a turizmusból is képesek profitálni. Noha, a szárazföldi kaszinók korántsem szűntek meg és továbbra is komoly forgalmat produkálnak, a 2020-as években a játékosok többsége már inkább abból a nemzedékből kerül ki, amely inkább az online világban érzi jól magát.

Ez azt jelenti, hogy még ha utazgatnak is, sok esetben inkább előszeretettel játszanak Nomini kaszinó játékokat az okostelefonjukon keresztül, mint hogy öltönybe bújjanak és beüljenek egy hagyományos kaszinóba.

Érdekes, hogy számos kaszinó üzemeltető felismerte ezt a tendenciát, így egyre több az olyan szárazföldi kaszinó, amely Nomini jellegű online platformmal és azon belül élő részleggel is rendelkezik.

Ezért is történetnek meg olyan jelenetek, hogy a játékos ül a kaszinó udvarán, italát szürcsölgeti és telefonján keresztül az adott létesítmény élő részlegében játszik, miközben a falon belül ő maga is leülhetne valamelyik játékasztalhoz.

A telefonos tippektől a kriptovalutákig

A Nomini online kaszinók számos előnye közül a fizetési módokat mindenképp érdemes külön is kiemelni. Ma egy ilyen platformon a legváltozatosabb fizetési módokat veheted igénybe, pedig nem volt ez így mindig.

A feljegyzések szerint az első online kaszinó oldal 1994-ben starolt, viszont a technológia akkori állása szerint itt még a játékosoknak nem volt lehetőségük arra, hogy valódi pénzben játszanak. Erre még várni kellett 2-3 évet.

Ettől is érdekesebb azonban, hogy az első sportfogadási oldalakon pedig ezen akadály miatt a tippeket is telefonon adhatták le a játékosok. Az első évtizedben jellemzően a banki átutalás és a bankkártyák jelentek meg, mint fizetési módok az online platformokon.

A banki átutalással azonban az volt a probléma, hogy mivel annak át kellett mennie a bankok szokásos procedúráján, ezért néhány napig is eltartott, mire a pénz megjelent a játékos számláján, a kifizetéseknél pedig ugyanez volt a helyzet.

A digitális pénzügyek és az olyan e-pénztárcák megjelenése, amilyen a PayPay, azonban lényegesen változtatott ezen a helyzeten. Ezek használatával ugyanis a befizetések azonnal megvalósultak, vagyis az átutalást követő 1-2 percen belül a játékos már használhatta is a pénzét.

Az elmúlt tíz évben pedig a FinTech szektor fellendülésével akár az is kimondható, hogy a lehetőségek végtelenné váltak. A már említett e-pénztárcák mellett megjelentek az olyan opciók is, mint a mobilfizetés, az utalványos fizetés és az elmúlt időszakban egyre jellemzőbb a kriptovaluták használata is.

Ami jó hír, hogy a fizetési lehetőségek ilyen szélessé válását a biztonsági technológia fejlődése is kísérte. Ezek az oldalak ugyanis a legkorszerűbb titkosítási megoldásokat használják, amivel lehetetlenné teszik, hogy illetéktelen személyek, hackerek férjenek hozzá a pénzedhez. Illetve, megjelentek az olyan azonosítási módszerek, mint az arcfelismerés és az ujjlenyomat.

Fotó: Pixabay