Rabona bet kaszinózási szokások Marseille-ben

Marseille

Ahogy számos más európai országban, úgy Franciaországban is népszerű az online kaszinózás. Az olyan szerencsejáték platformok, mint a rabona bet rengeteg játékost vonzanak, akik a legkülönbözőbb játékokkal töltik az idejüket. Emellett, Marseille és Franciaország egyébként is a kaszinózás egyik bázisának tekinthető.

Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint a rulett, amely a rabona bet és más platformok mellett a szárazföldi kaszinókban is nagyon népszerű, annak ellenére, vagy éppen azért, mert egy több évszázados múltra visszatekintő játékról van szó.

A rulett játék neve is francia eredetű, a jelentése pedig kis kerék, ami tökéletesen fedi a valóságot. A játéknak a rabona bet jellegű oldalakon jelenleg három alapváltozata van, a francia, az európai és az amerikai. Az első kettő esetében a keréken található egy 0, valamint számok 1-36-ig.

Amennyiben a golyó 1 és 36 között áll meg, a játékos nyer, a nulla esetében pedig a bank. Az amerikai változat abban különbözik, hogy ott a keréken két 0 van, vagyis itt a bank esélye kétszeres.

Persze ez még nem minden, ettől függetlenül is számos kaszinó játékot kedvelnek a franciák és ha például Marseille-ben jársz, ott is számos szárazföldi kaszinó közül választhatsz, ahol elütöd az üres idődet.

Azonban, Franciaország esetében is elmondható, hogy az olyan platformok, mint a rabona bet egyre növekvő népszerűséggel rendelkeznek, ami jelentős részben következik a fiatalabb, húszas és részben harmincas éveiben járó nemzedék megváltozott játékszokásainak. Ez a generáció ugyanis sokkal inkább részesíti előnyben az online játékot, mint a szárazföldi kaszinókat.

Ezt számos francia kaszinó vállalat felismerte, éppen ezért bőven akad rá példa, hogy egy kaszinó komplexum keretében a játékosok a medence partján lazulhatnak, közben pedig telefonon keresztül a kaszinó online részlegéhez kapcsolódnak és játszanak.

Érdekességek a francia kaszinókból

Következzen néhány érdekes tény a francia szerencsejátékok világából. Mindjárt első helyen érdemes említeni azt az információt, amiről már szó volt, ez pedig a játékosok életkor szerinti megoszlása.

A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a francia játékosok több mint 60%-a a 18 és 24 év közötti korosztály soraiból kerül ki. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy ezeknek a játékosoknak az egynegyede nem kaszinózik, hanem a sportfogadási részlegeket látogatja.

A másik adat arról árulkodik, hogy más országokhoz hasonlóan itt is a férfiak vannak túlsúlyban az online kaszinó fiókkal rendelkezők körében. Azonban, itt olyannyira elbillen a mérleg, hogy a játékosok 90%-a férfi, amihez részben az is hozzájárul, hogy az adatba beszámítódnak a sportfogadások is.

Ha pedig a fogadásokról van szó, érdemes megemlíteni, hogy a francia sportfogadási piac az elmúlt évek során meredek növekedést produkál. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy 2020-ban az iparág 1,5 milliárd dollárral növekedett. A franciák körében a legnépszerűbb fogadási sportágak a rögbi, a tenisz, a kerékpározás, a labdarúgás és a lóverseny.

Amennyiben azonban turistaként a szárazföldi kaszinókat részesíted előnyben, az országban jelenleg mintegy 300 ilyen működik. A legnagyobb kaszinók Párizsban és Cannes-ban működnek, de Marseille-ben is találhatsz a kedvedre valót. Úgyhogy, ha a kirándulás, pihenés keretében a francia kaszinók hangulatát is szeretnéd magadba szívni, erre is megvan a lehetőséged.

Fotó: Pixabay