Az oddsok és előrejelzések fontossága a sportfogadásban

Az oddsok és előrejelzések nagyon fontos szerepet játszanak a sportfogadásban, mert ezek a tényezők azok amelyek befolyásolják azt, hogy a játékosok melyik csapatra, és mekkora mértékben fogadnak. Pontosan ezért fontos, hogy megismerjük, hogy miként használhatjuk ezt a két tényezőt arra, hogy a lehető legtöbb pénzt zsebeljük be a MostBet-en. Ez a cikk ezért is jött létre, hogy rámutasson az oddsok és előrejelzések fontosságára, azok között rejlő összefüggésekre, illetve azoknak kihasználására. Vágjunk is bele a sportfogadás csodálatos világába.

Mik is azok az oddsok, illetve előrejelzések?

Az oddsok azt mutatják meg, hogy egy adott fogadási lehetőségen mekkora profit érhető el. Ez mindig fordított arányosságban van azzal, hogy mekkora az adott fogadási lehetőség bekövetkezési esélye. Minél kisebb egy fogadás bekövetkezési esélye, annál nagyobb odds érhető el rá. Vegyünk példának egy Barcelona – Ferencváros mérkőzést, ahol a Barcelona nyerési esélye jóval magasabb mint a Ferencvárosé. Ezért is fognak a kaszinók a Barcelonára megtett fogadásokon kisebb oddsokat ajánlani. Ellentétben a Ferencvárossal, ahol kimagasló oddsokat ajánlanának, mivel ez esetben a nyerési esély irtó kevés. Nos, ezzel meg is ismertük a két fogalom között rejlő összefüggést, térjünk is rá arra, hogy milyen fajta oddsok léteznek.

Az oddsok fajtái

Az oddsokat népszerűségük alapján három fő csoportba sorolhatjuk, és vannak olyan formátumok, amik kevésbé ismertek a nagyközönség számára, nevezzük őket rétegformátumnak. A hangsúly a legnépszerűbbeken lesz, ebben a bekezdésben bemutatjuk, hogy mi az a decimális szorzó, hogyan néznek ki a frakcionális (azaz tört) oddsok, illetve az amerikaiak által használt – micsoda meglepetés – amerikai odds fogalmába is belemélyedünk.

Decimális oddsok:

Azzal már valószínúleg tisztában vagy, hogy a bukmékerek hogyan, mi alapján állapítják meg az oddsokat. Figyelik a reális valószínűséget, a csapatok formáját, a sérülteket, satöbbi, satöbbi… Miután ez megtörtént megkapjuk az oddsot, amivel fogadhatunk. Európában a decimális nyereményszorzó számít a legnépszerűbbnek, elvétve találkozni csak mással. Ha valaha fogadtál már Európában, akkor 99%-ban ezekkel az oddsokkal találkoztál. Az amerikaiak meg néznek furcsán, hogy hol van a jól megszokott kis szorzójuk… Hamarosan erre is ki fogunk térni, de előbb maradjunk még Európában, lássuk a britek mit használnak!

Tört oddsok:

A tört oddsok, más néven frakciónális oddsok leginkább úgy híresültek el, mint a csak britek által használt odds formátum. Bár van ebben igazság, hiszen ez az odds formátum továbbra is az egyesült királyságban a legnépszerűbb, azonban fontos megemlíteni, hogy a világ számos másik pontján is használják beleértve az egykori brit gyarmatokat. Ezek az oddsok tört formában vannak megadva, és az alap elképzelés az, hogy ezek az elérhető profitot mutatják. Ez egy elég komplikált odds formátum, főleg első ránézésre, de amint megértjük hogyan is működik gyerekjáték lesz vele fogadni. Most pedig térjünk is rá az amerikai variációra.

Amerikai oddsok:

Az amerikaiak számára csakis egy dolog van szemelőtt, amely nem más mint a pénz fogalma. Az amerikai oddsok épp ezért semmi mást nem is mutatnak meg, mint azt, hogy mekkora profit érhető el egy adott fogadáson. Épp ezért, az amerikai oddsokat talán az egyik legegyszerűbb használni. Csak is a lényeget mutatják meg az igazi profitra vágyó sportfogadóknak.

Hogy miért épp a MostBet?

Ami a Mostbetet illeti, ez egy igazi top hely, ahol nem csak a kaszinó játékok zseniálisak, hanem a sportfogadás is. A játékosok odavannak érte, köszönhetően az elsőrangú szolgáltatásoknak és a könnyen használható felületnek. A Curacao-i engedély pedig még biztonságosabbá teszi. A Mostbet egy globális sztár, különösen Magyarországon. A Mostbet bejelentkezés gombra kattintva már bele is vághatsz az izgalmasabbnál izgalmasabb játékba. A játékosok imádják a remek bónuszokat, gyors ügyintézést és szuper ügyfélszolgálatot. Az új technológiák révén pedig a biztonság is garantált, ami látszik a játékosok pozitív visszajelzéseiből is. A Mostbet Kaszinóban szuper szolgáltatások és egy baráti felület vár, ahol te is biztonságosan és lazán élvezheted a játékot. Akár egy tapasztalt kaszinó-szaki vagy, akár most kóstolsz bele az online kaszinózás izgalmába, a Mostbetnél tuti találsz valamit, ami neked is bejön. Mire vársz még? Vesd bele te is magad a fogadás élményébe.